Geiranger Camping

Mellom eventyrlige fjell rett ved den vakre fjorden, ligger Geiranger Camping. Her kan du nyte både nærhet til naturen og til et yrende gateliv. Campingen ligger nemlig bare en liten rusletur fra Geiranger sentrum hvor du finner koselige butikker og kafeer. Campingen er utstyrt med strømuttak til bobil, på 70 av campingens 140 plasser. Det er trådløst internett, toaletter, stellerom, vaskemaskiner og eget kjøkken til disposisjon. Geiranger Camping har en lang strandlinje, her kan du spasere rett fra teltet for å ta et deilig og forfriskende morgenbad. Du har også mulighet til å leie robåt eller trøbåt for en liten tur på fjorden.

Fjordidyll

Se for deg lange sommerkvelder med utsikt over fjorden, kanskje nyter du også et selvfisket måltid fra havet. Det er nemlig tillatt å fiske her, uten ekstra kostnader, men vær obs på at akkurat torsk må kastes ut igjen per i dag. Gjestene på campingen har en egen brygge til disposisjon, hvor de kan legge til med egen båt om de ønsker det. Dersom du ikke har egen båt, men likevel ønsker å utforske den besnærende fjorden med mer enn robåt, finnes det utleie av motorbåter i Geiranger sentrum. Sommeren er den beste årstiden å oppleve Geiranger på, og campingen holder åpent fra 30. mai til 30. september.

Severdigheter

Det er ikke uten grunn at Geiranger har havnet på Unescos verdensarvliste, med bratte fjellsider som du kan nesten blir svimmel av bare å se oppover, og vakre fosser som faller ut i fjorden. Her kan det være på sin plass med en fjelltur til Dalsnibba eller en fossevandring. Men det er ikke bare i selve Geiranger at det er mye å oppleve. Sunnmøre byr på mange severdigheter av ulike slag. Hva med en dagstur til jugendbyen Ålesund, som også er kjent for sin helt spesielle arkitektur? Eller brevandring på Briksdalsbreen? I Geiranger er du tett på mange spennende og ulike opplevelser i og rundt naturen.

Det er historie, kultur og tradisjoner

Det er, som nevnt, flere kjente attraksjoner og byggverk i Geiranger. For å nevne noen byggverk er både Geirangervegen og Ørnevegen et par av dem, men vi må heller ikke glemme den ærverdige kirken. Geiranger kirke er fra 1842, og en av de få åttekantet kirker som er igjen. Kirken er laget i tømmer, og et vakkert skue, ganske enkelt et kunstverk i seg selv med flere vakre treutskjæringer. Ved gården Vinje er det også en gravhaug i fra vikingtiden. Du finner til og med en av de eldste gårdene fra middelalderen i området. Den ligger i bygda Gjørva.

Cruiseskip og turister fra fjern og nær

Geiranger er et vel besøkt sted fra både fjern og nær. Det kommer stadig inn majestetisk cruiseskip med turister fra ulike land om bord, sommeren gjennom. Allerede sommeren 1869 kom det første cruiseskipet, eller den gang var det mer en yacht, seilende innover fjorden med de aller første utenlandske turister. Den gang var målet å finne ferd, ro og rekreasjon i den norske naturen for en stresset forretningsmann og hans mannskap. Siden den gang har Geiranger med sin flotte og frodige natur, vakre fjorder og høyreiste fjell blitt hyppig besøkt av turister fra hele verden. i 1930 årene kom de første bilturister, og selveste Trollstigen fikk enda flere besøkende.

En rekreasjon for sjelen

De hadde nok helt rett de aller første utenlandske turister som besøkte Geiranger i 1869. Naturen i Geiranger byr på rekreasjon for både kropp, sjel og sinn. Det er heller ikke alle som har mulighet til å nyte denne vakre naturen fra skroget på et cruiseskip, og da er Geiranger Camping et veldig godt alternativ å hvile ut på. Du trenger heller ikke gå langt for å inn det mest nødvendige som brød, melk og en middags bit. Campingplassen har en egen storkiosk rett ved resepsjonen, og om du vil flotte deg litt før du legger deg til ro i bobilen din, er det gangavstand til flere spennende restauranter.