Aktivitetsbyen Gamle Fredrikstad

Aktivitetsbyen Gamle Fredrikstad er et tilbud tilknyttet Fredrikstad Motell og Camping, som siden 1952 har gitt mye hygge for gjestene. Opp gjennom årene har tilbudet blitt utvidet. I dag omfatter området 24 motellrom, 65 campingplasser og 18 hytter. Her finnes også et resepsjonsbygg, som har en koselig kafé med en variert meny og uteservering på sommeren. Området ligger vakkert til i utkanten av gamlebyen i Fredrikstad. Den landlige beliggenheten gir både ro og muligheter til en rekke utendørsaktiviteter. En tur rundt i den koselige gamlebyen er også obligatorisk når du velger Aktivitetsbyen som feriested, kun snaue halvannen time fra tykkeste Oslo.

Godt aktivitetstilbud

Den ideelle beliggenheten til Aktivitetsbyen Gamle Fredrikstad, gir gode muligheter for en aktivt og gøyalt opphold. Foruten gamlebyen, som i seg selv er severdig, finnes aktiviteter som tennis, fotball og minigolf, samt en Pay&Play-bane og en full 18-hulls golfbane. Denne drives i samarbeid med Gamle Fredrikstad Golfklubb. På stedet arrangeres også bursdager, sommerfester, julebord og firmafester m.m. Kaféen har et godt tilbud for gjestene. I tillegg ligger området i umiddelbar nærhet (5 minutters gange) til andre aktivitetstilbud og severdigheter. Her kan nevnes Kongsten fort, Kongstenhallen, Kongstenbadet og Fredrikstad Ridesenter, i tillegg til gamlebyen, som er Nordens best bevarte festningsby.

Festningsbyen ved Glomma

I 2017 ble Fredrikstad kåret til Norges mest attraktive by, og er i seg selv et besøk verdt. Benytt deg gjerne av gratis ferge fra gamlebyen for å komme inn til sentrum. Aktivitetsbyen, slik vi kjenner den i dag, kan dateres tilbake til 2005. Da ble området utviklet med en visjon om å lage noe som kunne forbedre folks helse og gi muligheter for fysisk aktivitet. Målet var å lage et tilbud som skulle påvirke folk helse på en positiv måte, bedre levevilkårene og gi opplevelser for lokalbefolkning og tilreisende. Samtidig skulle identiteten til Fredrikstad påvirkes, og bli anerkjent som «festningsbyen ved Glomma».

Ferie i Aktivitetsbyen

Både lokale og tilreisende benytter seg av tilbudet tilknyttet Aktivitetsbyen. Legger du ferien hit, er du garantert rikelige opplevelser i vakre omgivelser. Både anlegget og området rundt er fullt med tilbud for brukere i alle aldre, og er et ideelt sted både for barnefamilier og godt voksne par. Også firmaer legger sine firmaturer hit, da stedet tilbyr alt som trengs av både overnatting, servering og aktiviteter. Beliggenheten er også sentral i forhold til de nærmeste byene og tettstedene. Aktivitetsbyen ligger bare snaue halvannen time utenfor Oslo, og kommunikasjonen er god. Hit kan du komme med tog, buss eller bil.

Hvordan komme deg til Aktivitetsbyen

Det er gode transportforbindelser mellom Fredrikstad og de største byene og tettstedene. Du kan komme deg til Aktivitetsbyen på flere måter, enten med tog, buss eller egen bil. Kjører du fra Oslo, følger du E6 sydover og tar av i Årumkrysset etter Sandesund bru. Deretter følges skilter mot Fredrikstad og Gamlebyen. Du kan også ta toget som går til Halden. Fra Oslo går det hver time, og tar drøye en time. Bussen fra Oslo går også hver time fra Oslo Bussterminal. Når du velger buss eller tog, må du også regne med å bruke fergen. Denne er gratis og bringer deg inn til gamlebyen.

Aktivitetsbyen for et minneverdig opphold

Aktivitetsbyen Gamle Fredrikstad er godt lagt til rette for alle typer gjester. Her trives både barnefamilier og forretningsreisende. Her er møtelokaler, servering og aktiviteter for firmaer, og å legge årets julebord hit er ingen dum ide. Samtidig er det godt tilrettelagt for barnefamilier med aktiviteter for både store og små. Høysesongen for barnefamilier er dog om sommeren, og de to brukersegmentene vil ikke påvirkes av hverandre. Aktivitetsbyen Gamle Fredrikstad er stedet for deg som ønsker ro, men samtidig et aktivt og spennende opphold ved Nordens best bevarte festningsby. Legger du turen hit, vil du garantert få et minneverdig opphold!